radiosenb

Terug

Nieuws uit de regio

Laura uit Best en Diana uit Eindhoven hebben heel vaak een ‘blue monday’

EINDHOVEN - De derde maandag van het jaar staat dan misschien te boek als de meest deprimerende dag van het jaar, maar voor sommige mensen is het ‘Blue Monday’-gevoel meer regel dan uitzondering.

Kan kinderdagverblijf de druk op de noodopvang in het basisonderwijs verlichten?

EINDHOVEN/HELMOND - Het piept en kraakt op de noodopvang in het basisonderwijs. Zeker nu bekend is dat de lockdown nog tot 8 februari duurt, moeten scholen zoeken naar manieren om aan de grote vraag te voldoen. Kan de kinderopvang bijspringen, zoals de brancheorganisaties afgelopen weekeinde hebben aangeboden?

Twist over Oirschotse ‘familiekamer’; is afscheidsruimte een mortuarium?

OIRSCHOT - Is de ‘familiekamer’ van Berdien Uitvaartbegeleiding in Oirschot een mortuarium of niet? Ja, zegt de rechter. Dus is een vergunning nodig.

OPROEP: Thuiswerken of liever toch niet?

EINDHOVEN - Werk thuis, tenzij het niet anders kan. Dat is nog altijd de oproep die het kabinet doet aan iedereen in Nederland. Toch lijken wegen drukker en treincoupés minder leeg dan in het voorjaar.

Corona slaat hard toe in Eindhovens verpleeghuis De Passaat, 8 van de 20 bewoners overleden

EINDHOVEN - Nu zoveel Nederlanders besmet zijn, dringt het virus ook steeds vaker verpleeghuizen in Zuidoost-Brabant in. Eén afdeling van Archipel De Passaat in Eindhoven is wel heel hard getroffen, hier overleden de afgelopen twee weken acht van de twintig bewoners.

Dit is wat je moet weten over het coronavaccin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmettelijkheid’

Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, is de behoefte aan duiding en expertise groot. In samenwerking met ouderenbond KBO Brabant zonden wij maandagavond een livegesprek uit waarin infectioloog Heidi Ammerlaan (Catharina Ziekenhuis in Eindhoven), viroloog Ab Osterhaus, Ciska Scheidel (directeur publieke gezondheid ministerie VWS) en journalist Chris van Mersbergen antwoord gaven op vragen van onze lezers.

Pastor Gusie van Erp wil ‘een van hen’ zijn maar legt ambt na tien jaar toch neer

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als pastor binnen de geloofsgemeenschap Antonius in Beweging in Best, is Gusie van Erp nu gestopt. ,,Begin 2020 heb ik dit al aangekondigd. Ik ben nu 60 en wil met mijn man voor de vierde keer naar Nieuw-Zeeland op familiebezoek. Dat moeten we nu helaas nog even uitstellen.”

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B