radiosenb

Terug

Nieuws uit de regio

Oirschot gaat eigen werkwijze doorlichten en verbeteren

OIRSCHOT - Opnieuw voert de gemeenteraad van Oirschot een beladen debat over fouten rond bouw van brug over Wilhelminakanaal. Werkgroep gaat manier van samenwerken tussen college en raad doorlichten.

Stal met 18.000 varkens in Nijnsel definitief van de baan na uitspraak Raad van State

NIJNSEL - Er komt definitief geen varkensstal met 18.000 dieren aan de Lieshoutseweg in Nijnsel. De Raad van State concludeert dat de gemeente Meierijstad de vergunning - ondanks fouten in de procedure - terecht heeft geweigerd.

Neways uit Son schrapt ruim honderd banen in Duitsland

SON - Elektronicatoeleverancier Neways bereidt een stevige reorganisatie voor bij zijn Duitse vestiging in Riesa. De verwachting is dat daar 'meer dan honderd arbeidsplaatsen’ verloren gaan, zo bevestigt financieel bestuurder Paul de Koning van het Sonse concern.

Best denkt aan ‘pleinenkermis’ in 2021: attracties verder uit elkaar en één dag langer

BEST - De kermis van Best wordt volgend jaar verspreid over vijf pleinen, wanneer de anderhalvemeterregel dan nog van kracht is. Ook duurt het evenement in dat geval een dag langer. ,,Zo vindt er meer spreiding van bezoekers plaats over de dagen.”

‘Elk jaar driehonderd nieuwe woningen erbij in Best’

BEST - Het tempo waarmee in Best huizen worden gebouwd, moet flink omhoog. Om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen, moeten er tot 2030 jaarlijks zo'n 300 woningen bij komen. Dat is bijna het dubbele van wat er nu per jaar verrijst in de gemeente. ,,Maar het kán.”

Oirschotse exposeert sjaals in Parijse modeweek: ‘Daar hangen mijn spullen!’

OIRSCHOT - Vier jaar geleden sloeg Esmee Markhorst (48) uit Oirschot nog aan het breien om de tijd door te komen. Deze week kwam ze terug uit Parijs omdat haar sjaals en kimono’s te zien waren tijdens de Fashion Week in Parijs. ,,Ik dacht: joh, daar hangen mijn spullen!”

Weer snellere toename aantal coronagevallen in Zuidoost-Brabant: 1.226 nieuwe besmettingen

EINDHOVEN - De groei van het aantal coronabesmettingen in Zuidoost-Brabant is de voorbije twee weken opnieuw versneld. In totaal kwamen er 1.226 nieuwe gevallen bij, blijkt uit gegevens van het RIVM.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B