Delen

Auto's blijven thuis tijdens autovrije schooldagen in Son en Breugel

Door Studio040 17 april 2024

Ouders die hun kinderen met de auto naar school brachten, waren vandaag niet welkom bij basisschool De Ruimte in Son. Ook bij andere basisscholen in het dorp wordt er deze week een autovrije schooldag gehouden. Het is een initiatief van de jeugdgemeenteraad van Son en Breugel.

De auto laten staan is beter voor het milieu en veiliger, vinden de kinderen. Een aantal meiden hield woensdag iedere auto die het schoolplein op wilde rijden tegen. Ouderen of medewerkers die toch met de auto waren gekomen, moesten uitleggen waarom. "Mijn kleinzonen hadden er niks van gezegd", zegt een vrouw lachend. Ze stond dan ook haast in haar eentje op de parkeerplaats met de wagen.

Lui

De boodschap van de jeugdgemeenteraad is goed aangekomen. "Ik denk dat de kinderen er heel bewust mee bezig zijn geweest, dus ik vind het een prima initiatief", zegt een andere vrouw op het schoolterrein. Sophie Roddelman van de jeugdgemeenteraad denkt wel te weten waarom ouders hun kinderen nog met de auto naar school brengen: "Ze zijn lui, hebben het koud of moeten naar hun werk."

Woensdag hebben basisscholen De Ruimte, De Bloktempel en De Stokland meegedaan. Donderdag zijn er geen auto's welkom bij basisscholen De Sonnewijzer, De Harlekijn en BuitensteBinnen.

Plaats hier uw inhoud...

Plaats hier uw inhoud...

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B