Delen

De vogelhuisjes van oma Toos uit Breugel zijn big business

Door Studio040 01 maart 2024

Ze mag dan wel 95 zijn, maar Toos van Bavel uit Breugel blijft niet stilzitten. Samen met haar dochter Annemieke van Bavel maakt ze vogelhuisjes versierd met natuurlijke materialen.

Er gaat veel werk in zitten, maar Toos vindt het heerlijk om te doen. In haar atelier gaat ze samen met haar dochter aan de slag. "We moeten niet niks gaan zitten doen, want dan duurt de dag zo lang. Ik ben altijd bezig," vertelt ze Dochter Annemieke is blij dat haar moeder zo lekker bezig blijft. "Ik vind het gewoon heel belangrijk. Deze mensen hebben er al een heel leven op zitten. Waarom zouden ze achter de geraniums moeten zitten of op het laatst van hun leven in een verpleeghuis moeten gaan zitten en gewoon niks meer mogen of kunnen doen?"

Er is een goede taakverdeling in het atelier. De huisjes worden gin elkaar gezet door Annemieke en versierd door Toos. "Ik ga het schuurtje in, zagen en timmeren, en dan kijken we samen of het een leuk model is. Daarna gaat mijn moeder het beplakken met allerlei natuurlijke spullen," vertelt Annemieke. "Hierbij kun je denken aan mos, bast en dennenappels. Ook krijgt elk huisje een naam als deze klaar is, denk aan: Wiebelhuisje, Roodborstjes Villa, Hobbithuisje en ga zo maar door."

Big business

Samen hebben de twee al zo'n 400 vogelhuisjes geproduceerd. Annemieke: "We hadden er zoveel dat we er iets mee moesten. Mensen zeiden ook van: wat is dit leuk, kunnen we niet een huisje bestellen?" Inmiddels zijn de huisjes big business want er zijn er al 300 verkocht. Ook interesse? Op Facebook en Instagram zijn de knutselwerken te bekijken onder 'Oma’s Vogelhuisjes'.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B