Delen

Dorpsbelang en DorpsVisie in Son en Breugel zijn voortaan één partij

Door Studio040 27 januari 2024

Twee lokale partijen in de gemeente Son en Breugel, Dorpsbelang en DorpsVisie, zijn gefuseerd. Onder de naam DorpsVisie worden inmiddels de fractie- en bestuursvergaderingen gezamenlijk gehouden en is er één nieuw 'blok' in de gemeenteraad.

De eerste gespreken over een verregaande samenwerking dateren al van 2021. Het was toen te kort voor de verkiezingen van 2022, om daadwerkelijk samen te gaan, dus werd de afspraak gemaakt om hierna de gesprekken verder op te pakken.

Volgens Wim van der Hooft - voorzitter van Dorpsbelang- en Hans van de Weideven - voorzitter DorpsVisie - bleek uit alle contacten dat de verschillen tussen de beide partijen 'steeds kleiner werden en de overeenkomsten groter'. Zo is het huidige raadsakkoord door zowel Dorpsbelang als DorpsVisie mede ondertekend.

Dit alles heeft ertoe geleid dat de besturen en fracties van beide dorpspartijen aan de leden het voorstel hebben voorgelegd om samen de toekomst in te gaan als één sterke lokale partij. De leden zijn hiermee akkoord gegaan, zodat het nieuwe DorpsVisie een feit is.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B