Delen

Foampruiken uit Son veroveren de wereld

Door Studio040 25 januari 2024

Het idee ontstond door een zeer geslaagd carnavalskostuum. En nu veroveren Nanny en Stans de hele wereld met hun foampruiken, die in elkaar worden gezet in een kleurrijk bedrijfje in Son.

Rollen foam in alle kleuren van de regenboog aan de ene kant en de creaties aan de andere kant. Wie binnenkomt in het bedrijf van Nanny en Stans komt in een kleurenexplosie terecht. Met vier personen wordt hier gewerkt aan de kunststukjes van schuim. De pruiken worden in elkaar gezet met een schaar en een heteluchtpistool. Meer hebben de onderneemsters niet nodig om hun producten te vervaardigen.

Coronacrisis

Het idee voor het bedrijf begon in 2016, toen de outfit voor een groep van zestig carnavalsvierders zó goed in de smaak viel dat Stans en Nanny dachten: hier moeten we meer mee. Ze begonnen met workshops maar door de coronacrisis gooiden ze het over een andere boeg. Een webshop. Dat werd een groot succes. Van Miami tot Singapore: overal ter wereld heeft het bedrijf nu klanten zitten. Dat zijn geen carnavalsvierders maar wél dragqueens, acteurs of andere artiesten.

Eén nadeel kleeft er aan het grote succes: tijd om zelf nog eens carnaval te vieren hebben de vrouwen niet meer. Stans neemt liever een beetje rust: "Ik denk dat ik mijn benen omhoog doe..."

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B