Delen

Opvang voor 70 asielzoekers op voormalige Boerenbond-terrein in Breugel

Door Studio040 01 maart 2024

Er zijn plannen om op het voormalige Boerenbond-terrein aan de Van den Elsenstraat in Breugel ruimte te maken voor een asielopvang. Hier zouden 70 vluchtelingen moeten komen.

 

Dat schrijft het gemeentebestuur van Son en Breugel. "De vluchtelingenstroom naar ons land is erg groot. Alle gemeenten in Nederland moeten zorgen voor opvang van asielzoekers", laten burgemeester en wethouders weten.

Grond gekocht

Het afgelopen jaar heeft de gemeente gezocht naar een geschikte locatie. Het perceel van de voormalige Boerenbond kwam als beste uit de bus. De gemeente heeft het stuk grond gekocht, met de intentie om hier een opvang te realiseren.

Plan

De gemeente heeft de locatie inmiddels aangeboden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Die neemt nu het initiatief om de opvang verder te regelen. Later komt het COA weer terug bij de gemeente met een concreet plan.

Wanneer de opvang er precies komt en hoe zaken rond de opvang en de leefbaarheid zijn geregeld, is nog niet duidelijk. De gemeente heeft beloofd om bewoners hier zo snel mogelijk bij te betrekken. De direct omwonenden zijn bijgepraat over het voorstel.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B