Delen

Prijsstijging: nieuwbouw sporthal in Breugel valt duurder uit

Door Studio040 21 maart 2024

De nieuwbouw van sporthal Bongerd in Breugel valt duurder uit dan eerder gedacht. Hiervoor was zo'n 9,2 miljoen euro vrijgemaakt, maar daar komt nu nog eens ruim 1,1 miljoen euro bij.

Oorzaak is de oplopende kosten in de bouwsector, laten burgemeester en wethouders weten. Ze vragen daarom of de gemeenteraad akkoord kan gaan om het budget voor de nieuwe hal te verhogen. Hiervoor zou de gemeente een beroep moeten doen op reservepotjes.

Sloop en nieuwbouw

Het plan is dat Breugel begin volgend jaar een nieuwe sporthal heeft. De voorziening kan straks ook voor andere doeleinden worden gebruikt en biedt ruimte aan horeca. De oude sporthal is gesloopt en er is een begin gemaakt met de nieuwbouw. Veel materialen uit de oude hal krijgen een tweede leven in de nieuwe Bongerd.

Eind 2022 werd in Son een opblaasbare 'ballonhal' neergezet waar sportverenigingen tijdelijk terechtkunnen, tot de nieuwbouw klaar is.

 

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B