Delen

Sjef den Uijl ontvangt gemeentelijke erepenning

Door Studio040 25 april 2024

Sjef den Uijl (76) heeft woensdag de erepenning van de gemeente Son en Breugel ontvangen. Hij kreeg deze uit handen van burgemeester Suzanne Otters, als blijk van waardering, erkentelijkheid en dankbaarheid voor zijn verdiensten voor de lokale samenleving.

De erepenning is in 1980 ingesteld en kan worden toegekend aan inwoners van Son en Breugel of niet-inwoners, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Zo iemand is Den Uijl (76) zeker. Hij is bij veel mensen bekend als een zeer betrokken, integere man, die altijd zijn uiterste best doet om mensen die het nodig hebben te helpen.

Dit uit zich bijvoorbeeld in de vele taken die hij voor organisaties in de gemeente Son en Breugel heeft vervuld (of nog steeds vervult). Zo was hij penningmeester van de Adviesraad Wmo, voorzitter van de werkgroep Zorg van de Seniorenraad, beheerder van het Parochiehuis Den Bauw, secretaris van het bestuur van de Parochiële Caritas Instelling de Goede Herder, bestuurslid van de seniorenraad, voorzitter van de stichting Orgelkring Vollebregtorgel Breugel en voorzitter van Stichting Bijna Thuis Huis MadeLief

Dementie

Tegenwoordig is hij nog voorzitter van de Erfgoedvereniging Son en Breugel, lid van de adviesraad Sociaal Domein en vrijwilliger bij Sociaal Raadslieden Werk. Bovendien is hij enorm betrokken bij het thema dementie. Hij was in 2014 betrokken bij de oprichting van De SteenUijl, een dagvoorziening voor mensen met dementie. Den Uijl is sinds 2011 lid van de werkgroep DementieVriendelijk Son en Breugel. En in de periode 2015-2021 was hij secretaris van de Stichting 2109, een stichting die zich inzet voor verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

Al deze verdiensten vormen volgens de gemeente slechts een selectie uit 'het omvangrijke vrijwilligersoeuvre van de heer Den Uijl'. 'Hij heeft onmiskenbaar een waardevolle en betekenisvolle bijdrage geleverd aan de Son en Breugelse samenleving en doet dat nog steeds'. In 2018 ontving Den Uijl al een Koninklijke onderscheiding, maar ook hierna heeft hij zich onverminderd ingezet voor de samenleving.

Plaats hier uw inhoud...

Plaats hier uw inhoud...

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B