Delen

Son en Breugel stukje groener dankzij leerlingen: 'Veel leuker dan rekenen'

Door Studio040 21 maart 2024

Son en Breugel is een stukje groener geworden. Bijna 90 kinderen van verschillende basisscholen zijn woensdagochtend aan het werk gezet tijdens de Nationale Boomplantdag. Voor bomen was echter geen ruimte, dus werden het struiken.

 

Het enthousiasme was er niet minder om. De kinderen waren blij dat ze de schoolbanken mochten verruilen voor de buitenlucht. “Je hoeft gewoon niet te rekenen of spelling te doen, maar een gat graven en bomen planten. Dat vind ik echt veel leuker”, zegt een leerling.

Volgens het IVN, een milieubeweging betrokken bij de organisatie, is het niet alleen leuk, maar ook belangrijk dat kinderen al vroeg in aanraking komen met de natuur. “De kinderen zijn de toekomst en ook dan moet er een goede natuur zijn. Dus is het belangrijk dat ze zich bewust worden dat we voor de natuur moeten zorgen”, vertelt Wim van der Hooft, medewerker van IVN.

Het belang van planten en dieren is bij sommige kinderen al binnengekomen. “Het is goed voor de zuurstof en zo kunnen de vogeltjes goed nestjes maken", legt een leerling uit.

Uiteindelijk zijn er tientallen struiken geplant. Het is de bedoeling dat de struiken de biodiversiteit in Son en Breugel vergroten, maar eerst wachten tot ze verder gegroeid zijn.

 

 

 

 

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B