Delen

Son en Breugel trekt portemonnee voor duurzame milieustraat

Door Studio040 19 maart 2024

Son en Breugel wil de milieustraat aan Ekkersrijt niet alleen toegankelijker maken, maar ook veel duurzamer. Daarvoor trekt de gemeente extra geld uit. De opknapbeurt kostte al bijna zes ton, maar daar komt nog eens zo’n 175.000 euro bij.

Dat blijkt uit een voorstel van burgemeester en wethouder, waar de gemeenteraad donderdag naar verwachting mee gaan instemmen.

Herinrichting

Vorig jaar nam de lokale politiek al een besluit over de herinrichting van de milieustraat. Toen gaf de gemeenteraad groen licht voor een investering van bijna zes ton, om de inrichting en de toegankelijkheid van de stortplaats te verbeteren. Met een extra investering wil Son en Breugel stappen zetten naar een hele duurzame milieustraat.

Materialen

Zo worden het bordes en het inleverpunt voor chemisch afval straks gebouwd met herbruikbare materialen. Volgens het gemeentebestuur is dat beter voor het milieu en zijn de kosten op de lange termijn lager. Met de aanpak wil de gemeente ook haar eigen ambities waarmaken om een duurzame gemeente te zijn.

Sluiting

De werkzaamheden starten naar verwachting eind dit jaar. Vanwege de klus is de milieustraat anderhalve maand dicht. Aan inwoners wordt dan gevraagd om naar de stort in Lieshout te rijden.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B