Delen

Son en Breugel voert parkeerverbod in voor deel Ekkersrijt

Door Studio040 15 april 2024

Gemeente Son en Breugel heeft een parkeerverbod ingevoerd aan de Ekkersrijt ten oosten van de A50.

Op het bedrijventerrein zitten onder meer enkele logistieke bedrijven gevestigd. De bereikbaarheid van de bedrijven kwam in de problemen omdat voertuigen vaak lukraak langs de weg geparkeerd werden. Daardoor zag Son en Breugel zich genoodzaakt in te grijpen.

Voor weggebruikers was het vaak niet duidelijk genoeg waar op het terrein wel en niet geparkeerd mocht worden. Behalve een probleem voor bereikbaarheid van de bedrijven leverde het ook onveilige situaties op.

Goede optie

Daarnaast is eerder vastgelegd dat bedrijven op het bedrijventerrein in de regel voertuigen op hun eigen grondgebied laten parkeren. Dat gebeurde echter te weinig omdat het parkeren aan de weg als een even goede optie werd beschouwd.

Boetes

Met het besluit gaat Son en Breugel ervoor zorgen dat parkeervakken beter worden aangeduid. Wie toch nog besluit zijn voertuig aan de rand van de weg te parkeren, kan in het vervolg een boete krijgen, zo laat het gemeentebestuur weten.

Plaats hier uw inhoud...

Plaats hier uw inhoud...

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B