Delen

Son start met GGD'ers die verwarde mensen gaan helpen

Door Studio040 06 april 2024

In Nuenen en Son en Breugel zijn twee zogenoemde wijk-GGD’ers aangesteld, die als taak hebben om verwarde inwoners te helpen. Hierdoor moeten overlast van en problemen met deze doelgroep worden voorkomen.

Dat schrijven burgemeester en wethouders van Son en Breugel. De gemeente heeft eind vorig jaar samen met Nuenen subsidie aangevraagd bij het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een proef. Daarmee kunnen het komende jaar twee hulpverleners worden aangesteld.

Overlast

Volgens het Sonse college neemt het aantal inwoners met psychische problemen toe. Dat kan vervolgens tot overlast leiden. De wijk-GGD’ers moeten problemen op tijd gaan signaleren en gaan op meldingen af in buurten waar mensen wonen die verward gedrag vertonen. Zij moeten dan bekijken wat de meest passende zorg en ondersteuning is.

In Eindhoven en Best wordt al langer gewerkt met deze manier van hulpverlening. De GGD’ers moeten ook voorkomen dat agenten steeds moeten uitrukken als verwarde personen voor overlast zorgen.

Plaats hier uw inhoud...

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B