Delen

Viaduct bij Ekkersrijt vernoemd naar omgekomen Eindhovense militair

Door Studio040 29 februari 2024

Een viaduct tussen Eindhoven en Son en Breugel, bij Ekkersrijt, heeft een nieuwe naam gekregen. Het is een eerbetoon aan de Eindhovense militair Paul van Nijnatten, die omkwam tijdens een vredesmissie in het voormalige Joegoslavië.

Woensdag werd er het viaduct naar hem vernoemd. Dat gebeurde met een officiële ceremonie op het Eindhovense stadhuis, in het bijzijn van nabestaanden en veteranen. Ook waren er vertegenwoordigers vanuit Den Haag bij. De brug heet vanaf nu ‘Soldaat der 1e klasse Paul van Nijnatten’.

Trots

“Ik ben er trots op dat er vanaf nu een plek in onze stad is die Paul aan Eindhoven verbindt, en zijn herinnering voor ons levend houdt tot in lengte der dagen”, zei burgemeester Jeroen Dijsselbloem tijdens de ceremonie. De vernoeming is onderdeel van een landelijk initiatief, op verzoek van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid. Verspreid over het land worden er meer bruggen en viaducten vernoemd naar gesneuvelde militairen. Het gaat om mensen die zijn omgekomen tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea in de jaren vijftig.

Missie

Paul van Nijnatten werd geboren in 1966 in Eindhoven. Hij gaf zich in de jaren negentig op voor een uitzending naar Bosnië. Daar was hij actief tijdens de VN-vredesmissie UNPROFOR. Hij kwam om het leven toen in een wachtlokaal een wapen op de grond viel en een schot afging.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B