Delen

Onze ambities

De ambities van Radio Son en Breugel.

 

Inwoners met allerlei achtergronden informeren èn verbinden. Dat is de ambitie van RadioSenB. Als lokale omroep staan we midden in de samenleving. RadioSenB is erbij op de bepalende momenten in ons dorp. Altijd vanaf de zijlijn, kritisch en onafhankelijk.

Wij geloven dat door inwoners te informeren over wat er gebeurt in ons dorp, we de mensen betrekken bij de maatschappij en daarmee verbinden aan elkaar. In een klein dorp leven veel groepen die ieder hun eigen ‘wereld’ hebben. Groepen die soms overlappen, maar vaak ook niet. Ze delen het dorp, maar ze delen niet altijd de ervaringen en belevenissen. Jongeren, ouderen, politici, sporters, scholieren, ondernemers, vrijwilligers, anders denkenden, etc. RadioSenB deelt de verhalen van al die groepen. In de vorm van nieuws, achtergrond informatie, ‘human interest’-verhalen, maar ook verslagen van evenementen en politieke debatten.

Onze rol wordt hierin steeds belangrijker. RadioSenB is een journalistieke waakhond van de lokale democratie. Wij volgen de politieke en attenderen burgers op vraagstukken die van lokaal belang zijn. Juist omdat gemeenten steeds meer taken uitvoeren die de levens van inwoners rechtstreeks raken, zoals de zorg, wonen en arbeidsparticipatie, wordt de controlerende en volgende functie van RadioSenB alleen maar belangrijker. 

RadioSenB is het lokale platform dat voor iedereen toegankelijk is. Als lokale omroep vinden we dat al onze verhalen altijd gratis moeten zijn voor iedereen. In deze tijd is dat cruciaal. Het beeld bestaat dat mensen in deze tijd beter geïnformeerd zijn dan vroeger, maar de beschikbaarheid van betrouwbare informatie staat juist enorm onder druk. 

 

De ambitie van RadioSenB is:

 

  • Iedere werkdag het belangrijkste nieuws uit ons dorp

  • Politiek, calamiteiten, sport, cultuur, economie

  • Aandacht besteden aan de unieke identiteit van het dorp met aandacht voor welzijn, cultuur, politiek, sport en verenigingen.

  • Menselijke verhalen.

  • Politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties kritisch volgen

  • Een bindende factor in de samenleving zijn, door meningen en andere gedachten van mensen met elkaar in contact te brengen.

  • Een herkenbare muziekstream te brengen.

  • Lokale artiesten een podium te geven.

  • En dat 7 dagen per week.

Certificaathouders

Radio S&B is nergens zonder de financiële-, emotionele en morele steun van de inwoners en bedrijven uit Son en Breugel. Wij danken deze mensen en bedrijven dan ook uit de grond van ons hart met hun sponsoring. Word zelf sponsor van Radio S&B